CALDU VERDE PORTUGUÉS: agora que lleguen les verdures rizaes, grelos y tol batállón d'inviernu
2 participantes
Página 1 de 1.
CALDU VERDE PORTUGUÉS: agora que lleguen les verdures rizaes, grelos y tol batállón d'inviernu
Esti ye ún de los platos nacionales portugueses, que los vecinos tamién tienen grelos y verdures rizaes.
350 gr. de col rizada, grelos, acelgues, la verdura qu'haya
1 cebolla
2 dientes d'ayu
4 cucharaes d'aceite d'oliva
500 grs. de pataques
unes ramines d'algues o unos cachos de gochín embutíu con pimentón (tamién llamáu chorizu)
sal, pimienta negra
Cortar la verdura en tirines finines y apartar. Ponse a sofreir la cebolla y el ayu hasta que tea transparente y entós, arrímense les pataques cortaes en rodaxes gordes. Añadir agua hasta cubrilo y dexalo cocer media hora más o menos, o hasta que les pataques tean mui tienres. Pasalo too pola batiora o pasapurés, ye más rico que nun quede mui triturada. Los portugueses fríen el chorizu pa desgrasalu enantes d'echalo a esta pota. Yo, pela mio parte, écho-y unos raminos d'alga collorada, que tien un sabor intensu y un colorín mui guapu. Salpimentar y añadir la verdura en tirines.
Como sopina gorda o caldu floxu, ye un platu tan humilde como ricu.
350 gr. de col rizada, grelos, acelgues, la verdura qu'haya
1 cebolla
2 dientes d'ayu
4 cucharaes d'aceite d'oliva
500 grs. de pataques
unes ramines d'algues o unos cachos de gochín embutíu con pimentón (tamién llamáu chorizu)
sal, pimienta negra
Cortar la verdura en tirines finines y apartar. Ponse a sofreir la cebolla y el ayu hasta que tea transparente y entós, arrímense les pataques cortaes en rodaxes gordes. Añadir agua hasta cubrilo y dexalo cocer media hora más o menos, o hasta que les pataques tean mui tienres. Pasalo too pola batiora o pasapurés, ye más rico que nun quede mui triturada. Los portugueses fríen el chorizu pa desgrasalu enantes d'echalo a esta pota. Yo, pela mio parte, écho-y unos raminos d'alga collorada, que tien un sabor intensu y un colorín mui guapu. Salpimentar y añadir la verdura en tirines.
Como sopina gorda o caldu floxu, ye un platu tan humilde como ricu.
Susana- Admin
- Mensajes : 398
Fecha de inscripción : 09/01/2010
Re: CALDU VERDE PORTUGUÉS: agora que lleguen les verdures rizaes, grelos y tol batállón d'inviernu
Susana, una entruga
Los grelos o lo que de verdura se tercie que se eche al caldu... ¿échase en crudu, o tamién se fai un sofritu primero, o un escaldáu, enantes?
Los grelos o lo que de verdura se tercie que se eche al caldu... ¿échase en crudu, o tamién se fai un sofritu primero, o un escaldáu, enantes?
Re: CALDU VERDE PORTUGUÉS: agora que lleguen les verdures rizaes, grelos y tol batállón d'inviernu
Ah, sí, la verdurina hai que la escaldar un poquitín y echala después. Y dexalo cocer too xunto un minutu o dos pa que amesten tolos sabores. Yo tengo tamién la costume d'echá-y nuez moscada en cantidá bastante considerable. El pimentón tampoco nun-y va mal.
Susana- Admin
- Mensajes : 398
Fecha de inscripción : 09/01/2010
Temas similares
» GRELOS EN TARTA
» GUÍA ROXA Y VERDE DE TRANSXÉNICOS
» EMPANAES DE VERDURES
» ENVÍOS DE PERECEDEROS
» p'acompañar les verdures...
» GUÍA ROXA Y VERDE DE TRANSXÉNICOS
» EMPANAES DE VERDURES
» ENVÍOS DE PERECEDEROS
» p'acompañar les verdures...
Página 1 de 1.
Permisos de este foro:
No puedes responder a temas en este foro.