Cocinando la cesta: escarola
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Cocinando la cesta: escarola
FLAN D'ESCAROLA
1 escarola
media cebolla
1 güevu
3 cucharaes de nata
Sal, pimienta, albahaca
Aceite
Pícase la cebolla y ponse a refogar unos minutos. Añádese-y la escarola cortada en tiruques y déxase otros cinco minutos más. Escúrrese bien, pásase pol pasapurés o métese-y un poquiñín de batiora y déxase templar. Ponse’l fornu a precalentar a 180º. Mientres, engrásase con mantega un molde de flan, bátese’l güevu cola nata y améstase too. Salpiméntase y añádese un puñadín d’albahaca picao, meyor si ye fresco. Rellénase la flanera cola mestura y métese pal fornu dientro d’un recipiente con agua, ye dicir, fornéase al bañu maría mientres 50 minutos o hasta que cuaye. Déxase templar un ratiquín, despéguense los bordes cola punta d’un cuchiellu y desmóldase. Puede acompañase d’una salsina de tomate o de vinu tintu, o untase en lonches de pan tostao, pero ya ello sólo ta bien de sabroso como pa comelo a cuyaraes. Fresco nun sé cómo tará, equí comióse caliente y taba de muerte. Pa facer un flan curiosu, doblar les cantidaes.
https://2img.net/r/ihimizer/img64/9623/flanescarola.jpg
1 escarola
media cebolla
1 güevu
3 cucharaes de nata
Sal, pimienta, albahaca
Aceite
Pícase la cebolla y ponse a refogar unos minutos. Añádese-y la escarola cortada en tiruques y déxase otros cinco minutos más. Escúrrese bien, pásase pol pasapurés o métese-y un poquiñín de batiora y déxase templar. Ponse’l fornu a precalentar a 180º. Mientres, engrásase con mantega un molde de flan, bátese’l güevu cola nata y améstase too. Salpiméntase y añádese un puñadín d’albahaca picao, meyor si ye fresco. Rellénase la flanera cola mestura y métese pal fornu dientro d’un recipiente con agua, ye dicir, fornéase al bañu maría mientres 50 minutos o hasta que cuaye. Déxase templar un ratiquín, despéguense los bordes cola punta d’un cuchiellu y desmóldase. Puede acompañase d’una salsina de tomate o de vinu tintu, o untase en lonches de pan tostao, pero ya ello sólo ta bien de sabroso como pa comelo a cuyaraes. Fresco nun sé cómo tará, equí comióse caliente y taba de muerte. Pa facer un flan curiosu, doblar les cantidaes.
https://2img.net/r/ihimizer/img64/9623/flanescarola.jpg
Susana- Admin
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Fecha de inscripción : 09/01/2010
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