ESPINAQUES: POTAXE DE GARBANZOS
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ESPINAQUES: POTAXE DE GARBANZOS
400 grs. d'espinaques
400 grs. de garbanzos
aceite d'oliva
1 cebolla, 1 diente d'ayu
1 tacina de puré de tomate (tomate en crudo ensin pepites nin pelleyu)
1 cucharadina de pimentón (duce o saláu, al gustu), 1 hebra d'azafrán
1 fueya de lloréu (laurel)
1 trozu de cáscara de naranxa
comino molíu, pimienta negra, sal
agua
Poner los garbanzos a remoxar el día enantes, cubriéndolos col agua hasta unos cuatro deos per enriba, meyor nun recipiente metálicu. Pónense a cocer los garbanzos a fuéu mediu hasta qu'entame a ferver pa quitá-y la espumina que se-yos va formar. Añádense dos o tres ducharaes d'aceite, el lloréu y la cáscara de naranxa y cuécense hasta que tean tienros. N'esi momentu añádense les espinaques y déxense cocer tranquilamente.
Mientres tanto, hai de ponese a facer un sofritu con un poquitín d'aceite, la cebolla, el ayu y el tomate. Cuando tea llistu y fora del fuéu échense-y pa dientro les especies y pásase too pela batiora. Aventamos esti preparáu pa la pota y dexamos cocer unos minutinos más. A lo último, sálase al gustu de cada cual.
400 grs. de garbanzos
aceite d'oliva
1 cebolla, 1 diente d'ayu
1 tacina de puré de tomate (tomate en crudo ensin pepites nin pelleyu)
1 cucharadina de pimentón (duce o saláu, al gustu), 1 hebra d'azafrán
1 fueya de lloréu (laurel)
1 trozu de cáscara de naranxa
comino molíu, pimienta negra, sal
agua
Poner los garbanzos a remoxar el día enantes, cubriéndolos col agua hasta unos cuatro deos per enriba, meyor nun recipiente metálicu. Pónense a cocer los garbanzos a fuéu mediu hasta qu'entame a ferver pa quitá-y la espumina que se-yos va formar. Añádense dos o tres ducharaes d'aceite, el lloréu y la cáscara de naranxa y cuécense hasta que tean tienros. N'esi momentu añádense les espinaques y déxense cocer tranquilamente.
Mientres tanto, hai de ponese a facer un sofritu con un poquitín d'aceite, la cebolla, el ayu y el tomate. Cuando tea llistu y fora del fuéu échense-y pa dientro les especies y pásase too pela batiora. Aventamos esti preparáu pa la pota y dexamos cocer unos minutinos más. A lo último, sálase al gustu de cada cual.
Susana- Admin
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Fecha de inscripción : 09/01/2010
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