Escalivada
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Escalivada
Esto ye muy fácil, escalivada (catalán) escalibada (castellanu) de ahí el merengue que teo yo coles "bes" y les "uves"
Se asen al fornu un pimientu roxu y una berenxena, cuanto tan, ponense en papel de aluminiu pa que suden y sea mas fácil pelalos, cuando enfrien ( ye que si o quémase un), se pelen, se corten en tirines a lo llargu y se ponen en un platu xuntu col caldu que dexen al asalos, picase enriba un allu y un buen chorru de aceite de oliva ( sal al gustu de cada un) hay que dexalo reposar pa que coja gustu, con una horina basta
Esto pue comese de acompañamientu de carnes o namás enriba una tosta de pan tostau con unes anchoines enriba
Variedaes, en los llibros de cocina tamién asen tomate y cebolles y lo ponen to xuntu, pero vos aseguro que en culisquier sitiu en catalunya que pidais escalivada namás tendrá pimientu y berenxena, una opción es asar tamién el allu en vez de picalu pequeñín,
Lo dichu que cada cual lo faiga al su gustu, eso sí, ta requetebuenísimu
Si se fai en la tosta pue ponese all-i-oli en ella, de esa forma no añadimos ajo porque quedaría muy fuerte.
Bon profit
Se asen al fornu un pimientu roxu y una berenxena, cuanto tan, ponense en papel de aluminiu pa que suden y sea mas fácil pelalos, cuando enfrien ( ye que si o quémase un), se pelen, se corten en tirines a lo llargu y se ponen en un platu xuntu col caldu que dexen al asalos, picase enriba un allu y un buen chorru de aceite de oliva ( sal al gustu de cada un) hay que dexalo reposar pa que coja gustu, con una horina basta
Esto pue comese de acompañamientu de carnes o namás enriba una tosta de pan tostau con unes anchoines enriba
Variedaes, en los llibros de cocina tamién asen tomate y cebolles y lo ponen to xuntu, pero vos aseguro que en culisquier sitiu en catalunya que pidais escalivada namás tendrá pimientu y berenxena, una opción es asar tamién el allu en vez de picalu pequeñín,
Lo dichu que cada cual lo faiga al su gustu, eso sí, ta requetebuenísimu
Si se fai en la tosta pue ponese all-i-oli en ella, de esa forma no añadimos ajo porque quedaría muy fuerte.
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Almudena- Mensajes : 177
Fecha de inscripción : 09/01/2010
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