LA CESTINA
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Cocinando la cesta: escarola

2 participantes

Ir abajo

Cocinando la cesta:  escarola Empty Cocinando la cesta: escarola

Mensaje  Susana Sáb Feb 27, 2010 1:39 pm

FLAN D'ESCAROLA
1 escarola
media cebolla
1 güevu
3 cucharaes de nata
Sal, pimienta, albahaca
Aceite

Pícase la cebolla y ponse a refogar unos minutos. Añádese-y la escarola cortada en tiruques y déxase otros cinco minutos más. Escúrrese bien, pásase pol pasapurés o métese-y un poquiñín de batiora y déxase templar. Ponse’l fornu a precalentar a 180º. Mientres, engrásase con mantega un molde de flan, bátese’l güevu cola nata y améstase too. Salpiméntase y añádese un puñadín d’albahaca picao, meyor si ye fresco. Rellénase la flanera cola mestura y métese pal fornu dientro d’un recipiente con agua, ye dicir, fornéase al bañu maría mientres 50 minutos o hasta que cuaye. Déxase templar un ratiquín, despéguense los bordes cola punta d’un cuchiellu y desmóldase. Puede acompañase d’una salsina de tomate o de vinu tintu, o untase en lonches de pan tostao, pero ya ello sólo ta bien de sabroso como pa comelo a cuyaraes. Fresco nun sé cómo tará, equí comióse caliente y taba de muerte. Pa facer un flan curiosu, doblar les cantidaes.

https://2img.net/r/ihimizer/img64/9623/flanescarola.jpg

Susana
Admin

Mensajes : 398
Fecha de inscripción : 09/01/2010

Volver arriba Ir abajo

Cocinando la cesta:  escarola Empty Re: Cocinando la cesta: escarola

Mensaje  Xuan Sáb Feb 27, 2010 2:58 pm

¿Flan d'escarola?
????????

Redios, qué coses...
Xuan
Xuan
Admin

Mensajes : 657
Fecha de inscripción : 06/01/2010

https://lacestina.forosactivos.net

Volver arriba Ir abajo

Volver arriba

- Temas similares

 
Permisos de este foro:
No puedes responder a temas en este foro.